Hijaluronski fileri(eng. HYALURON FILLER) ili punjači bora – su preparati hijaluronske kiseline u obliku finog gela. Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca koja se nalazi u vezivnom tkivu ljudske kože, a čini kožu elastičnom i čvrstom. Vremenom dolazi do spontane resorpcije,ali ne i do nove produkcije hijaluronske kiseline, što za posledicu ima gubitak elastičnosti, tonusa,smanjene hidratacije i predstavlja idealnu podlogu za stvarnje bora. Korišcenjem filera nadoknadjujemo izgubljeno. Reč je o prirodnim, biorazgradivim proizvodima, sigurnima za upotrebu i neštetnim za zdravlje coveka.

Innovations in wrinkle therapy: Hyal-System® and Belotero® Glavna prednost hijalurona je posledica njegove maksimalne bezbednosti.

Primena hijaluronskih filera:
-uklanjanje zatezanje  bora na čelu i korenu nosa
-uklanjanje bora oko očiju
– uklanjanje bora koje se pružaju od nozdrva do uglova usana (nasolabijalne bore)
– uklanjanje bora oko usana (sitne pušacke bore)
-uklanjanje bora koje se pružaju od usana ka bradi (marionete)
– korekcija kontura usana
– korekcija volumena usana

Tretman hijaluronskim filerima se izvodi tankim iglama sa ili bez anestezije,ceo tretman je bezbolan,jednostavan i bezbedan. Efekat je vidljiv odmah nakon tretmana koji traje do 30 minuta. Nakon tretmana mogu se javiti blag otok i crvenilo, koji su prolaznog karaktera i traju 2-3 dana.

Efekat traje od 4 do 8 meseci.